2018-07-06

IV національна (не)конференція EdCamp Ukraine-2018


Цього чудового літа  мені пощастило побувати на IV національній (не)конференції EdCamp Ukraine-2018, яка проходила 2-3 липня у Харкові.

Мене переповнюють неймовірні емоції від незабутніх зустрічей з натхненниками руху EdCamp в Україні Олександром Елькіним, Оленою Масалітіною, Іриною Міньковською.  Щира подяка Вам за цей масштабний унікальний освітянський захід.

Окремо хочу зазначити роботу волонтеріату, яким вправно керувала Юлія Шпак. Без них було легко заплутатись у лабіринтах локацій, де проходили коуч-сесії, майстер-класи, доповіді з обговореннями, тренінги, персональні консультації, воркшопи тощо. Загалом у 21 локації відбулось понад 300 експертних і учительських сесій.
Особлива подяка нашому куратору Вікторії Ільєнковій за терпіння, настанови, поради і підтримку команди афілійованих міні-EdCamp.
Від розмаїття тематики (не)конференції просто розбігалися очі, хотілося побувати усюди. Але… Я вдячна Надії Оксенчук за проблемну дискусію «Робота з батьками «Ми-партнери»; Тамарі Мацкєвіч за майстер-клас «Активна оцінка – технологія без якої неможлива реформа школи»; Володимиру Селіваненко за доповідь з обговоренням «Активізм у школі: ростимо громадянок і громадян», Етану Борітцеру за воркшоп  «Як використовувати книги, щоб говорити з учнівством про складне», Андрію Табачину за тренінг «Використання сучасних інтерактивних підручників mozaBook»; Ользі Маркіній за перегляд фільму і проблемну дискусію «Зроблено у дитинстві».









Мені особисто пощастило побувати на зустрічі «Чому все буде по-білому або Іще п’ять свідчень того, як освіта змінює світ», на якій виступали Марґрет Расфельд, засновниця «бірюзової школи» у м. Берлін (Німеччина); Бірґі Лоренц, учителька інформатики і дослідниця у Талліннському технологічному університеті (Естонія); Оренія Янай, психотерапевтка, експертка з пошуку покликання і побудови кар’єри (Ізраїль); Флоріс Кут, педагог-інноватор та інженер гри (Нідерланди); Петер Торок, фахівець з IT-технологій в освіті (Угорщина). Також побувала на відвертій бесіді з міністеркою Лілією Гриневич у запитаннях і відповідях «Навчати й навчатися: як учительство змінює світ», яку вели Олександр Елькін, натхненник руху EdCamp в Україні та Наталія Мосейчук, телеведуча ТСН на каналі «1+1», кураторка премії Global Teacher Prize Ukraine.
 



https://www.facebook.com/nakipelovo/videos/811182315739206/UzpfSTEwMDAxNTU0MzAxMjQ3MjozNjY2MTIwMTM4NjY4OTY/
А ще я взяла участь у освітянському флешмобі зі встановлення національного рекорду, де було 568 учителів з різних куточків України.


А після насиченого подіями дня та встановлення рекорду «білі ворони» до першої години ночі грали в гру «Світ громад». Не дограли, бо були усі втомленими.


4 липня був днем занурень після-EdCamp. Для себе я обрала майстер-клас Ігоря Заболотного «Основи скрайбінгу для мотивації, розуміння і яскравого викладання. Як малювати свої уроки, якщо ти не художник/художниця?»






Комментариев нет:

Отправить комментарий