2018-10-12

Один день з життя Чернівецької гімназії №5


Сьогодні в гімназії був особливий день. Напередодні Дня захисника України, що відзначається 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва, відбулись різноманітні заходи. Розпочався день з Єдиного уроку, на який були запрошені батьки – учасники АТО. Після уроку всі учні та вчителі вийшли у коридор навчального закладу і разом виконали Марш нової української армії (Славень воїнів УПА) «Зродились ми великої години». Виконання Маршу завершилося словами «Для нас Вкраїна – понад все!». Ці слова, сподіваюсь, є в душі кожного з нас, кожного учня, кожного вчителя. Вони вивішені на фронтоні першої української гімназії на Буковині, нашої гімназії.
Після цього старшокласники гімназії пронесли через весь навчальний заклад 25-метрові стяги - синьої-жовтий  та червоно-чорний. Очолив прапорну ходу батько учениці гімназії, воїн АТО Микола Шерепера. В інтерв’ю мас-медіа він сказав: «Ми, українці, дійсно повинні відстоювати свою землю. Щоб наші діти жили в мирі. Що я можу сказати: у мене серце рветься».
Також учні гімназії виконали Гімн України та протягом дня брали участь у святі патріотичної пісні.
З джерел:
Яна Ропчану, учениця 11 класу, голова учнівської ради: «Кожного року ми проводимо якісь цікаві заходи до Дня захисника України. Наша школа дійсно виділяється тим, наскільки вона є патріотичною. І ми закликаємо всі інші школи приєднуватися до нас».














Комментариев нет:

Отправить комментарий