2016-02-19

Latro - лампа на основі фотосинтезу

Майк Томпсон з міста Ейндховен, розташованого в Нідерландах, відомий в дизайнерських колах завдяки своїм неординарним конструкторським ідеям.
Нова розробка Томпсона - це спроба, використовуючи зелені водорості, отримати електроенергію.  
В основі пристрою - відкриття, зроблене вченими з університетів Стенфорда і Янсеі (Yansei).
Під час проведеного ними дослідження, 30-нанометрові електроди були вживлені в хлоропласти - фотосинтезуючі клітинні елементи морських водоростей. В результаті експерименту, вченим вдалося отримати трохи електроенергії, виробленої рослинами при фотосинтезі. Розроблена технологія знаходиться на початковому етапі розвитку, але її перспективи, особливо в сфері екологічно чистої електроенергетики, цілком відчутні
Концепт, запропонований Томпсоном, являє собою невеликий прозорий резервуар, в який поміщають водорості. Все, що потрібно для їх життєвої діяльності - це сонячне світло, вуглекислий газ і вода. Для того щоб забезпечити ці умови, лампа заповнюється водою і вивішується на сонце. У свою чергу, необхідний для життя водоростей CO2 видихається користувачем - для цього в її конструкції передбачено спеціальний отвір.
Зібрана енергія акумулюється у вбудованій батареї, що забезпечує можливість включати і вимикати пристрій. Ще одним елементом концепту є сенсор, що реєструє інтенсивність сонячного світла.




http://trended.ru/2010/06/latro-%E2%80%93-lampa-na-osnove-fotosinteza/#more-1666

Комментариев нет:

Отправить комментарий